Voor de volgende werkzaamheden is Waaijer administratie - belastingadvies uw ideale partner: 

    Administratie
     
    Belastingaangifte 
     
    Belastingadvies 
     
    Bedrijfseconomisch advies 
     
    Estate planning 
     

 

Administratie

Wij plegen vooraf overleg met u, wat de verwachtingen zijn van de uit te voeren werkzaamheden. Wij kunnen de administratie voor u verwerken of hierbij ondersteunen. Wij verzorgen tevens de aangifte omzetbelasting, zowel maandelijks als per kwartaal. Hierbij voorzien wij u tevens periodiek van de jongste financiële situatie omtrent uw bedrijf. Daarnaast stellen wij de jaarrekening van uw bedrijf samen, welke vervolgens met u besproken wordt, waarbij wij tekst en uitleg geven over de totstandkoming en een analyse geven van de geproduceerde cijfers. Ons uitgangspunt daarbij is dat een jaarrekening begrijpbaar en leesbaar moet zijn voor u als cliënt.

Het is een misverstand te veronderstellen dat iedere jaarrekening van een accountantsverklaring moet worden voorzien. Wanneer er in uw jaarrekening vermeld staat dat uw accountant geen accountscontrole heeft toegepast, verricht hij feitelijk dezelfde werkzaamheden als een administratiekantoor, maar tegen een ander (lees hoger) tarief.

Belastingaangifte

Wij kunnen voor u de aangiften voor de omzetbelasting, inkomstenbelasting, erf- en schenkbelasting, loonheffing, dividendbelasting en vennootschapsbelasting verzorgen.
Ook voor bezwaarschriften en voorlopige aanslagen inkomstenbelasting bent u bij ons aan het juiste adres.
Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van huur-, zorg- en kinder(opvang)toeslagen.

Belastingadvies

De roerige wereld om ons heen veranderd voortdurend, dat heeft ook zijn weerslag op telkens veranderende en/of nieuwe belastingwetgeving. Voor de meeste mensen zijn dit geen zaken waar men zich dagelijks mee bezig houdt en al helemaal niet wat de diverse gevolgen van deze wijzigingen kunnen zijn.
Door onze persoonlijke betrokkenheid bij u als cliënt weten wij als geen ander welke zaken voor u belangrijk zijn en wat op zakelijk of persoonlijk gebied aanpassing behoeft om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van uw fiscale mogelijkheden.

Bedrijfseconomisch advies

Wij kunnen u adviseren op verschillende gebieden zoals:
 Ondersteuning bij het schrijven van een ondernemersplan;
 Verzorgen van financieringsaanvragen;
Opstellen van een liquiditeitsprognose en begrotingen;
 Aanvragen van subsidies;
 Kostprijsberekening;
 Ruimtelijke ordening en milieu.
 

Estate planning

"Estate" is het Engelse woord voor nalantenschap. Estate planning is een uit de Verenigde Staten overgewaaide term die wordt gebruikt voor de advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens.
Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Een goed (bedrijfs)testament is hierbij van essentieel belang alsmede een goede afstemming met uw notaris. 
Hierin kunnen wij u begeleiden, samen met uw bedrijfsopvolger en eventueel andere erfgenamen maken wij een doordacht stappenplan.


Samenwerking met andere zelfstandige specialisten
 
Waaijer administratie - belastingadvies kan, door samenwerking met andere zelfstandige specialisten, u ook van dienst zijn op gebieden als salarisverwerking en bij meer complexe fiscaal-/juridische vraagstukken. Dit geldt ook voor advisering over aangrenzende vakgebieden.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb